Acties


Collecte Kerstfeest Veeningen

2018 begon goed met onderstaand bericht:

Goedemiddag,

De collecte tijdens het Kerstfeest in het Dorpshuis in Veeningen heeft €189,34 opgebracht en dat maak ik z.s.m. over op de bankrekening van de Stichting Upper Dolpo.
Het Kerstfeest in Veeningen is een overblijfsel van de zondagsschool. Die is al lang opgeheven maar het kerstfeest wordt nog altijd in de gymzaal gevierd.
Wij zijn blij dat we dit bedrag aan de stichting Upper Dolpo over kunnen maken.
Goede Kerstdagen en een Gezond en Gelukkig 2018
Met vriendelijke groet

de Kerstcommissie Veeningen


Monstersponsortocht Zuid-Limburg naar Pieterburen

Op 1 juli 2017 wordt voor de tweede keer de monstersponsorfietstocht Zuid -Limburg naar Pieterburen gereden. Deze 376 km lange tocht wordt in 1 dag gefietst. Sommigen vormen een duo en sommigen stappen op andere plaatsen op.
De wissel en rustplaatsen zijn:
– Voorst 12:00
– Zuidwolde 16:00
– Gasteren 19:00
– Pietenburen 21:00 uur hopen de fietsers

Voor meer informatie kunt u mailen naar heidybouma@gmail.com.


Actie tijdens de cascaderun

Op 9 april 2017 was de stichting vertegenwoordigd op de cascaderun in Hoogeveen. De 8000 deelnemers konden een vrijwillige bijdrage leveren aan ons goede doel. Joke Vliegenthart bemenste ons standje en sprak vele belangstellenden op deze stralend zonnige dag. De opbrengst zal spoedig bekend zijn. afbeelding1 afbeelding2


 Leuke actie voor upper dolpo stichting

Drie zusters Driessen hebben een weekend lang  vele kinderen geschminkt in Apeldoorn op het jaarlijkse drakenbootfestival.  De opbrengst is ten goede gekomen aan de stichting, Wij danken Jose, Rita en Marjon voor hun sympathieke actie.
D534A090-6584-4748-BFAB-13D3AACB8028 532609EE-C01C-44BE-8320-73A62B72B2E5 8573160A-6021-4026-8640-15F5A45CE4DD


Cycling for Upper Dolpo

Op zaterdag 27 juni wordt de monsterfietstocht “Cycling for Upper Dolpo” georganiseerd. Dit is een eendaagse fietstocht van Zuid-Limburg (Sibbe) naar Noord-Groningen (Pieterburen), met tussenstops in Voorst, Bakker, Bril en Zuidwolde. De fietstocht heeft een lengte van 360 kilometer en zal in één dag gefietst worden. De bedoeling is dat de individuele fietsers gesponsord worden. Het sponsorstreefbedrag is €2500 per fietser. Het belooft een mooie happening te worden met veel media-aandacht. Zo zal TV Oost acte de presence geven in Voorst en TV Drenthe in Zuidwolde. Ook zal radio de Wolden de hele dag live aanwezig zijn. Er zijn fietsers die de hele afstand willen fietsen, maar er zijn ook duo’s die in Voorst zullen wisselen. Voorts wordt er aan andere fietsers de gelegenheid gegeven de laatste etappe te fietsen (van Zuidwolde naar Pieterburen). De deelnemers kunnen zich aanmelden via deze website. Zekere fietsers zijn Jan van het Zand (wethouder de Wolden), Rudi Nagengast (ex-profwielrenner en rotarian Hoogeveen), Johan Hulsebosch (bekend Zuidwoldiger triatleet), vier zeer geoefende Amseterdamse studenten, Reinier Havinga en Ajien Ang (als duo fysiotherapeut) en Jan Nikkels (initiatiefnemer). De groep is nog niet compleet en zal mogelijk zo’n 15 man bedragen. Verschillende rotaries zijn bereid gevonden een fietser te sponseren. Iedere donatie is welkom onder de vermelding “Cycling for Upper Dolpo”


Nedersaksische hekken voor Nepal

Upper Dolpo steunt kleinschalige projecten in twee dorpen in een zeer afgelegen gebied in Nepal. Om geld in te zamelen worden Nedersaksische, ambachtelijke en op maat gemaakte eikenhouten hekken verkocht.  De opbrengst komt in zijn geheel ten goede aan dit doel. De hekken worden handgemaakt van plaatselijk eikenhout en zijn op bestelling te verkrijgen.

P1110181

Prijzen: De hekken kosten tussen de €1500 en €1750, afhankelijk van de plaats en grootte. Dit bedrag is inclusief BTW en plaatsing. Bij aankoop van twee hekken wordt er een gratis Klezmer optreden verzorgd. Bij belangstelling, neem contact op via het contactformulier.